Борисов поиска облекчаване на трафика по границата с Гърция

15:00, 24 авг 20 / Политика 25 2201 Шрифт:
Редактор:

На среща между премиера Бойко Борисов и гръцкия му колега Кириакос Мицотакис в Атина българският министър-председател е повдигнал въпроса за облекчаването на движението между България и Гърция в условията на коронавирус.

По думите на Борисов възстановяването на работата на възможно най-голям брой гранични пунктове е важно не само за двете страни, но и за комуникациите в ЕС.

Той изрази също така желание за бързо изграждане на ГКПП „Рудозем-Ксанти”, който ще подпомогне развитието на пограничния район, допълнително ще подобри трафика и като цяло е в интерес на развитието на двустранния търговски и туристически обмен между двете страни. Премиерът е изтъкнал още, че Гърция е сред петте водещи инвеститори в България.

Борисов изненада с енергийна визита в Атина 

По време на разговора им двамата министър-председатели са изразили своето одобрение за сключените днес споразумения, които допълнително укрепват партньорството между София и Атина в енергийната сфера. Борисов посочи, че двете страни работят съвместно за реализацията на стратегически проекти с регионално и общоевропейско значение, не само в областта на енергетиката, но и за транспортната свързаност на Европа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама