Асоциация „Родители“ представи 12 идеи за образованието по време на коронакризата

11:19, 26 авг 20 25 1784 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

От асоциация „Родители“публикуваха 12 идеи за предпазни мерки по време на коронакризата. Предложенията са насочени изцяло към родителите и са  препоръчителни.

От асоциацията призовават родителите да обсъдят с децата си новата учебна ситуация, да се осведомят относно организацията в училището, което посещава детето им, да говорят с децата си за предпазните мерки и с работодателите си за възможностите за работа от вкъщи. Настоява се също за топла вода и сапун във всяко училище.

Асоциация „Родители“ отново подкрепи предложението за избор между присъствена и дистанционна форма на обучение. Яна Алексиева, изпълнителен директор на асоциацията каза, че само с тази алтернатива ще се премине към гъвкавото образование, което търсят повечето образование.

Пред bTV заместник-министърът на образованието Таня Михайлова заяви, че всяко училище ще разработи собствени правила. Те ще се обсъдят с педагогически екип .

Училищата се различават по брой ученици и по типове сгради, така че мерките за дистанция ще бъдат съобразени с тези обстоятелства. От МОН ще се решават правилата за дезинфекция и протокола при установяване на заразен с Covid-19 ученик.

Заместник-министърът потвърди, че МОН и министерството на здравеопазването обсъждат условията, при които децата ще се върнат в клас и тепърва ще се съобщи кои от условията ще са задължителни и кои препоръчителни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама