Големите кавички

16:00, 26 авг 20 / Големите кавички 25 5653 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (17 - 21 август)

Днес официално бе открита третата линия на софийското метро. Откриването неочаквано мина без премиера Бойко Борисов, който неведнъж е присъствал на събития за метрото, заедно с кмета Йорданка Фандъкова. Премиерът се похвали с придобивката във Facebook и призова софиянци да я пазят, защото не е даденост. Нашето метро е най-красивото и най-евтиното в Европа. Цял подземен град и лесна връзка между всички точки на София. Строим еднакво качествено както в Европа, но за много по-ниска цена. Затова като някой ми заговори за корупция в България - аз му показвам метрото”.

Борисов изтъкна и колко трудно е било строителството. „Това бе най-трудната отсечка на подземната железопътна линия в столицата. По сложни терени се строят и Южната дъга на София, магистралите "Хемус", "Струма" и "Европа" и газопроводите. Но ние няма да се откажем. Защото нашата сила е в действията. Останалите могат само да говорят. Затова преди нас имаше само 10 км метро и магистрала до Правец“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама