Важното за теб, Димитър Маринов: Родината е по-силна от държавата

10:00, 27 авг 20 / Важното за теб с Ники Кънчев 25 11695 Шрифт:
Любомира Николова Автор: Любомира Николова

Следващият гост в поредицата "Важното за теб с Ники Кънчев" е актьорът Димитър Маринов.

Животът му е по различен, дори може да кажем, че е подходящ за сценарий на филм преминал през редица трудности, за които сам е взел решение. От България до Щатите и обратно, на сцената на Оскарите и на "Като две капки вода", още вижте във видеото:

 

Съден е от предишната система за бягство от Родината, седи 3 години в затвора (осъден от друго време и нрави), но намира сили да развее българския флаг на емоционалния Еверест на света на сцената на Оскарите.

„Има нещо, което е по-силно от държавата, казва се Родина. Развяването на това знаме не беше демонстрация, а личното ми отношение към моята Родина, в която съм се родил и израстнал, независимо от обстоятелствата, които са се случили по-късно.

Тогава България е била държава, в която е имало други закони и Маринов казва, че не ги е спазил.

„Гледайки назад не е правилно“, добавя Димитър Маринов и разказва, че по онова време той много често е излизал в чужбина с филхармония „Пионер“ и е знаел какво е от другата страна на Желязната завеса, в онзи момент е решил, че няма какво да прави тук. „Това беше едно нарушаване на техния закон, но пък не наруших закона на Родината“, казва той.

Гордее се с българския народ.

За него има две Българии. „Едната е България на държавниците, а другата е нашата България“, затова той се е връщал тук.

Димитър Маринов е станал емигрант в Америка със 112 долара.

Каква е дефиницията му за победа?

Победата за него е фактът, че е бил в предаването „Като две капки вода“ пред българските публика и зрители.

Победата за него е всеки ден. „Да не изневериш на себе си също е победа. Победата не е фактор, а усещане. Не е въпрос да се стигне до една награда, а процесът как ще се стигне до нея“, дава пример актьорът.

Каква е разликата в живота в България и САЩ?

„В България животът е личен, а в САЩ комерсиален, там няма отношение. В САЩ живеят, за да работят, а в България работя, за да живеят. Моят избор да бъда там беше, за да натрупам опит, да разбера и науча и да се върна в България, защото тя винаги е била вътре в мен“, категоричен е в това.

Димитър Маринов казва, че всеки в живота си рискува и се обрича на нещо.

Благодарение на неговия мениджър и PR Павлина Величкова се е родила и осъществила идеята за Академия за актьори. В нея миналата година са дошли почти 60 души, а идеята е да се разрастне в начални и майсторски класове и да не е само актьорско майсторство. Имало е ученици, които са му казали, че не искат да стават актьори, а да се докоснат и да разберат какво всъщност е актьорът. „Излизайки от академията казаха, аз се преоткрих като човек, не като актьор.  И сега вече знам къде отивам и какво искам да правя“.

Кога да влезем и кога да излезем от роля?

Важно е как ще поставим себе си в обстоятелствата на живота, средата или професията, която сме избрали.

„Професионализмът не се завършва – той е състояние и начин на мислене. Професионалист е този, който има отношение към тези, с които и за които работи“, допълва Маринов.

Какво е мнението му за парите?

„Парите не са щастие, те не са и мотивация. Те са награда за добре свършена работа. Мотивация са само за комарджийте и криминалните типове (престъпници), те не работят за тях. Те ги взимат“, изтъква Димитър.

„Ако мотивацията са пари – ходиш по трупове. В трудното е растежът, точно тогава ти чупиш бариерата и минаваш от другата страна“.

Какво е важното за Димитър Маринов?

„За мен най-важното е да бъда полезен и да не губя вярата в себе си, за да може тя да се пренесе и като вяра в другите“, казва на финала на разговора.

 

Напишете коментар
Коментари: 2
1 БЕЗПЛАТНИ Е-КНИГИ 17:14, 27 авг 20

bg-biblioteka.blogspot.com

2 БЕЗПЛАТНИ Е-КНИГИ 23:47, 18 сеп 20

bg-biblioteka.blogspot.com

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама