Шест отбора от НБА бойкотираха плейофните срещи в сряда заради стрелбата по Джейкъб Блейк

10:30, 27 авг 20 / Свят 25 2113 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Милуоки Бъкс бойкотира своя мач номер 5 от плейофната серия в първи кръг срещу Орландо Меджик заради повишаващото се недоволство след стрелбата по тъмнокожия американец Джейкъб Блейк, което доведе до това НБА да отложи всички три двубоя, насрочени за провеждане в сряда, предадоха от БГНЕС.

Дефиницията на НБА за расизма е расистка

Елените“ са тимът в НБА, който е най-близо до Кеноша в щата Уисконсин, където полицай стреля седем пъти по Блейк в неделя, което предизвика вълна от сблъсъци в града. Играчите бяха в съблекалнята преди двубоя във Флорида, след като бяха загряли традиционно за срещата, но не се появиха на паркета за началото на мача. Впоследствие НБА потвърди, че мачът е отложен, заедно с останалите две срещи от вечерта – Оклахома Сити Тъндър – Хюстън Рокетс, и Ел Ей Лейкърс – Портланд Трейл Блейзърс.

НБА и НБПА обявиха днес, че предвид решението на Милуоки Бъкс да не излезе на паркета за мач номер 5 срещу Орландо Меджик, днешните три мача – Милуоки – Орландо, Хюстън – Оклахома и Ел Ей Лейкърс – Портланд са отложени. Датите за петите двубои от сериите ще бъдат оповестени скоро“, се казва в туит на НБА.

Редица звезди от лигата изразиха недоволството си, искайки промяна, сред които ЛеБрон Джеймс, Донован Мичъл и Джамал Мъри. Треньорът на Бъкс заяви, че всички в отбора са притеснени от случващото се в Кеноша след стрелбата по Блейк.

По късно стана ясно, че ЛеБрон Джеймс и неговият Ел Ей Лейкърс и градският съперник Ел Ей Клипърс са гласували за прекратяване на сезона в НБА в знак на протест след поредната стрелба по тъмнокож американец, съобщиха няколко медийни източници в САЩ.

ESPN, The Athletic и Yahoo Sports съобщиха, че двата тима от Лос Анджелис са призовали за край на кампанията през 2019/20 след стрелбата по Джейкъб Блейк в Уисконсин в неделя. Лейкърс и Клипърс гласували за край на сезона на извънредно събрание на всички тимове, останали в плейофите на НБА, който се провеждат в Орландо, Флорида. Срещата се провела след бойкота на Милуоки Бъкс, който не излезе на паркета за своя мач номер 5 срещу Орландо Меджик.

Двама от играчите на „елените“ – Стърлинг Браун и Джон Хенсън, са особено чувствителни по темата, тъй като са страдали от полицейско насилие в миналото.

Аз и нашите играчи, нашата организация сме притеснени от случващото се в Кеноша. Голямо предизвикателство е да си признателен и да имаш желание за промяна и нещо различно и по-добро не само в Кеноша, но и в Милуоки и Уисконсин, и след това да излезеш на паркета и да изиграеш даден мач“, каза старши треньорът на Милуоки Бъкс Майк Буденхолзър.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама