Валери Симеонов: Няма мотиви за оставката на Данаил Кирилов

15:20, 27 авг 20 / Политика 25 1850 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че няма мотиви за оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов. По негови думи тя е подадена под натиска протестиращите.

Симеонов не вижда връзка между оставката на Кирилов и новата Конституция. „Това е човек, който е абсолютно почтен, който не може да бъде обвинен в никакво пристрастие и лобизъм, камо ли за корупция да говорим. Това е човек, който си върши работата съвестно и за мен е непонятно как може да бъде освободен или както по български можем да кажем „оставчен“, коментира Симеонов, цитиран от агенция „Фокус“.

Снимка:БГНЕС

Той смята, че за да бъде отстранен един министър е необходима реална причина, а не само защото не е харесван.

Лидерът на НФСБ е категорично против освобождаването на правосъдния министър. „Както е тръгнало, ще разрушим държавата, за да угаждаме на планетата на маймуните от жълтите плочки. Не, благодаря“, казва Симеонов.

Припомняме, че вчера правосъдният министър Данаил Кирилов подаде оставка, а от правителствената пресслужба уточниха, че окончателното решение дали тя ще бъде приета ще бъде взето след Коалиционен съвет между ГЕРБ и Обединените патриоти, който е предвиден за следващата седмица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама