Предизборната реч на Байдън е била по-гледана от тази на Тръмп

08:40, 29 авг 20 / Свят 25 2482 Шрифт:
Редактор:

Речта на Джо Бадън при неговия избор от Демократическата партия за кандидат президент за изборите в началото на ноември е привлякла повече зрители, отколкото тази, която кандидатът на републиканците - настоящият президент Доналд Тръмп изнесе, съобщи в петък CNN, позовавайки се на проучване на компанията Nielsen.

Според предварителните рейтинг данни на Nielsen, речта на Байдън на Демократичния национален конгрес е гледана от 24,5 милиона американци. От друга страна, обръщението на президента Тръмп на аналогичното събитие на републиканците, което приключи вчера, е привлякла 21,6 милиона зрители.

Камала Харис: Тръмп се провали в защитата от коронавируса

Последните социологически проучвания показват, че бившият вицепрезидент (Байдън) води на Тръмп с по 3 пункта в очертаващите се шест ключови за президентската битка американски щата (според проучване на CNBC/Change Research) и с 12 пункта на национално ниво (според анкета на ABC News/Washington Post), предава БНР.

Проучването на CNBC/Change Research показва, че Байдън води с по три пункта в шестте важни щата - Аризона, Флорида, Мичиган, Северна Каролина, Пенсилвания и Усконсин, но това негово предимство е намаляло спрямо предишно подобно проучване и особено във Флорида, където разликата между двамата преди това беше 6 пункта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама