Протестно автошествие затрудни трафика в Пловдив

13:36, 29 авг 20 25 2689 Шрифт:
Редактор:

Антиправителствено шествие с близо 30 автомобила затрудни по обед трафика в Пловдив.  Колите тръгнаха с бавна скорост от паркинга пред зала Колодрума по ул. "Константин Величков" към булевард "Цар Борис Трети Обединител".  

Полицията осигури безопасността на движението при преминаването на колоната, която се движи с около 10 км./ час 

Стигна се до кратка блокада на трафика в Тунела, където протестиращите пяха българския химн с развети знамена и под звуците на клаксони. Маршрутът продължи по булевардите "България" и "Васил Априлов", предава БНР.

Близо 200 мотористи от клуб Хонда се събраха в 12 часа пред зала Колодрума. Тяхното шествие е позволено, но мотористите нямаха отношение към протестиращите, които съсщо се събраха там. Мотошествието потегли първо в града, а след това и с полицейски екскорт към Куклен.  

Паркингът пред залата стана и сборен пункт на протестиращите срещу правителството.  Там Асен Костов от организаторите заяви, че мястото е избрано неслучайно, заради многото места за паркиране и така няма да се пречи на градския трафик.  Зам-кметът по обществена сигурност Йордан Ставрев обяви, че протестиращите нямат официално разрешение от общината, тъй като не е спазен законовият срок за получването на необходимия за целта документ.   

Преди да потеглят по булевардите Костов подчерта, че няма да агитира хората за участие в автошествието, а включването им в протестната коолна с искания за оставки на премиера и главния прокурор е въпрос на личен избор. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама