Шестима задържани при спецакция във "Факултета"

13:42, 29 авг 20 25 2423 Шрифт:
Редактор:

Петима мъже на възраст от 20 до 39 години и една жена на 36 години са задържани при спецакция срещу наркоразпространението в столичния квартал „Факултета”. Мъжете са хванати в момент на сделка, съобщават от полицията.

При личните обиски от мъжете са иззети мобилни телефони и пари. По-късно, след претърсване на лек автомобил, собственост на един от задържаните мъже, е иззета раница, съдържаща голямо количество зелена тревиста маса. Последвали претърсвания и на адресите на двама от мъжете. От имотите са иззети голям брой боеприпаси, боен пистолет и старинни монети. В една от претърсените къщи е задържана 36-годишната.

При допълнително проведените оперативно действия е извършено претърсване на гараж в кв. „Овча купел“, собственост на 21-годишния. Там е открита зелена тревиста маса, синтетично вещество с неизвестно съдържание, 5 кашона цигари без бандерол и електронна везна. След експертиза е установено, че иззетото количество тревиста маса е синтетичен канабиноид – 2,670 кг. По случая е образувано досъдебно производство.

Петима задържани при мащабна спекцакция в София

Жената и двама от задържаните са разпитани като свидетели и освободени. На останалите трима  - на 21,30 и 39 г. ,е наложена мярка за неотклонение „задържане” за срок до 72 часа.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама