Отново жега, температурите скачат до 39 градуса

06:30, 31 авг 20 25 2148 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Днес отново ще е слънчево около и след обяд - горещо. В ранните сутрешни часове в Източна България ще се образува ниска облачност, която още преди обяд ще се разкъсва и намалява. През деня ще духа слаб североизточен, в Източна България до умерен източен вятър. Максималните температури ще са предимно между 34 и 39 градуса.

Жълт код за опасно високи температури е в сила за 24 области в страната. Предупреждението е за: Видин, Монтана, Враца, София, София- област, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Благоевград, Плевен, Ловеч, Пловдив, Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Русе, Търговище, Сливен, Ямбол, Силистра, Разград и Шумен. 

По Черноморието преди обяд ще има ниска облачност. През останалата част от деня ще е слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 28-31 градуса. Температурата на морската вода е 27 градуса. Вълнението на морето преди обяд ще бъде около 3 бала, след обяд ще отслабва до 2.

Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен, предимно северен вятър. Максималната температура на височина ще е 1200 метра около 29, на 2000 метра - около 21 градуса.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама