Атакуваха 22-годишен блогър, критик на Путин

12:40, 31 авг 20 / Свят 25 2302 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Опозиционният блогър и водещ в радиостанцията „Ехото на Москва“ Егор Жуков е бил приет в болница с тежки разкъсвания по лицето и опасения за черепно-мозъчна травма. 22-годишният критик на Путин твърди, че е удрян многократно в главата, съобщава агенция ТАСС.

Жуков пусна снимки на окървавеното си лице в социалните мрежи и в постове под снимките пише, че вече се шегува със случилото се. Според очевидци блогърът е бил нападнат от двама души пред дома си, които след побоя се качили на скутери и избягали.

Нападнатият младеж е подал жалба в полицията и московската полиция е започнала разследване за откриване на нападателите.

Кой се опита да убие Алексей Навални?

Активистът е известен с острите си критики срещу руския президент Владимир Путин и веднъж заяви, че иска самият той да стане президент. Той получи популярност чрез участието си в протести на опозицията, припомня BBC.

Жуков получи тригодишна условна присъда и московски съд му наложи двегодишна забрана да бъде администратор на сайтове, след като беше признат за виновен за отправяне на призиви към екстремизъм. Първоначалното обвинение беше в организиране на масови безредици. След присъдата той се присъедини към екипа на "Ехото на Москва".

Вчера в Туитър екипът на Жуков съобщи, че той е бил изключен от Висшето училище по икономика в Москва само дни след приемането си за магистратура. Неговият екип определи това решение като "заповед отгоре".

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 14:13, 31 авг 20

С ВолодеМ шутки плохи!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама