Хора на Нинова попълват предварително „гласувалите“ за лидер на БСП

17:30, 31 авг 20 / Политика 25 1799 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Дни преди първите вътрешно-партийно избори за председател на БСП се появиха и първите съмнения за размяна на тайни инструкции и предварително нагласени резултати из структурите на червените по места. В-к "Труд" публикува изтекла кореспонденция между председателя на БСП в Сатовча Димитър Неделчев и председателя на Общинската избирателна комисия за изборите на 12 септември Милко Сиркьов. И двамата са сочени за хора на Корнелия Нинова. В мейл от 15 август точно шефът на изборната комисия Сирков дава разяснения на партийния шеф в Сатовча, как трябва секретарите на първичните партийни организации да попълват предварително данните за гласуването.

„ОПО-та да вземат предварително ЕГН-та на своите хора, за да ги отбележат, че са „гласували“! Направи инструктаж „насаме“ с членовете на СИК да си държат езика зад зъбите“, пише още Сиркьов до председателя на местното БСП. Мейлът продължава и с очаквана контролирана бройка гласували: „Ако действаме принципно, повече от 40-50 човека няма да идат да гласуват!“.

Според запознати странната инструкция по грешка е била изпратена и на ЦКПИ на „Позитано“ 20, твърди медията. Кореспонденцията между Сиркьов и Неделчев става явна само ден, след като социалисти коментираха пред изданието, че от апарата на „Позитано“ 20 готвят фалшификации на вота по места в полза на Нинова.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама