И Радев готов с вариант за конституция

10:42, 01 сеп 20 / Политика 25 2220 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Президентът Румен Радев е готов с вариант на конституция, но ще го представи едва след оставката на правителството. „Ще инициирам дебата много професионално и експертно, но веднага щом видя оставката“, коментира пред медиите държавният глава.

Той апелира народните представители, които утре ще се върнат на работа след лятната почивка, да се съобразят с волята на народа, а тя според него е незабавна оставка, служебно правителство, честни избори и ново правителство.

ГЕРБ ще събере 120 гласа за промените в Kонституцията, убеден е Борисов

Най-важното за народните представители е, когато оставката стане факт – а тя е неизбежна, те в никакъв случай да не гласуват за експертен кабинет. Защото хората протестират и искат оставката на това управление, за да се сложи край на режима „Борисов“, а не този режим да се бетонира зад някакъв експертен, който няма да е нищо повече от марионетка на сегашния режим“, категоричен е Радев.

По думите му създаването на експертен кабинет ще бъде измама с очакванията на българите. „Защото така пак режимът на Борисов ще организира изборите, а това значи да си гарантира пожизнено управление“, коментира президентът. Той подчерта, че на следващите избори трябва да се гарантира машинно и дистанционно електронно гласуване.

ДПС спъна ГЕРБ за нова конституция и Велико народно събрание

Мисля, че българите независимо от различните политически убеждения и провокациите са единни в решимостта си да свалят тази власт, която се превърна в символ на корупцията, на застоя и на пропилените възможности. Това управление приключи морално и е важно час по-скоро да приключи и формално. Всичко друго е агония и подклажда още повече гнева на хората“, заяви Румен Радев.

Държавният глава подчерта още, че за първи път нашите сънародници зад граница са протестиращи във всички големи градове в Западна Европа и Америка. Според него това е изключително показателно. „И именно тези нестихващи протести са истинският, общественият вот на недоверие. И не може проваленото управление на Борисов да води каквито и да е конституционни дебати. Цинично е това управление, което погази Конституцията, сега да има амбиции да дарява на българските граждани нова конституция“, категоричен е Радев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама