София с нов заместник-кмет по дигитализацията

12:56, 01 сеп 20 / София 25 3189 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

30-годишният Генчо Керезов става част от екипа на кмета на София Йорданка Фандъкова. От днес ще заема длъжността заместник-кмет по дигитализацията. Керезов идва от частния сектор, работил е в българска дигитална маркетингова агенция. Завършил е международни икономически отношения в София, след което е специализирал "Управление на риска" в Италия. Новият зам.-кмет е живял в Германия, и в Англия. Това стана ясно по време на проверка на строежа на Първият Център за съвременно изкуство на София, който трябва да заработи през есента на следващата година.

"Ще направим услугите в Столичната община възможно най-лесни и удобни за гражданите и бизнеса", обеща новият заместник-кмет.

Родом е от Стара Загора, но от 12 години живее в София. В чужбина е работил в голяма международна компания с 1300 души персонал, където е въвел дигитална система не само за управление на процесите, но и за работа с клиентит..

Генчо Керезов сменя Влади Данаилов, който зае новия пост в екипа на Йорданка Фандъкова след местните избори през ноември миналата година.

"Позицията беше освободена от Данаилов, когото изпратихме на сериозна позиция във Фонда на фондовете, който е под шапката на Министерството на финансите", заяви Йорданка Фандъкова.

Снимка: БГНЕС

Тя е поставила три основни задачи пред новия зам.-кмет:

Първата е да завърши и внедри системата за кандидатстване и записване на децата в първи клас. Срокът е до следващата пролет, когато започва новата кампания за учебната 2021/2022 г.

Втората е да се довърши т.нар. План за действие на база приетата неотдавна Стратегия по дигиталната трансформация на общината. Керезов трябва да го внесе в Столичния общински съвет за гласуване още през септември, каза Фандъкова.

Да се създаде консултативен съвет в общината, в който да се включат и представители на бизнеса, е третата задача за новия зам.-кмет. Срокът също е през тази есен, "за да имаме обратна връзка и да работим в тясно сътрудничество със сектора", каза столичният кмет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама