Гешев: Извършва се проверка на полицията в Дупница заради изчезналия Янек

13:28, 01 сеп 20 25 2126 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Продължава издирването на изчезналия Янек Миланов от Дупница. Не спира претърсването на огромни по площ територии, като през утрешния ден предстои още една местност да се претърси. Вчера се включи и конна полиция, използват се всички технически възможности на МВР. Това съобщи на брифинг главният прокурор Иван Гешев.

В града текат и проверки на заведения и различни търговски обекти. Основно се разследва дейността на задържания Васил Капланов.

Подновяват търсенето на изчезналия Янек Миланов

„Няма да се откажем и ще работим колкото трябва, за да може да си свършим работата. Поел съм ангажимент към брата на изчезналото лице и лично аз ще следя случая“, категоричен е Гешев.


Снимка: БГНЕС

Той обясни, че се работи по няколко дела. Включително се проверяват стари случаи –  т.нар. „студени досиета“. „Това са изградени през годините местни зависимости – не визирам конкретно колегите от Дупница. В САЩ например, когато не може да се оправи щатската полиция, идва федерална. При нас, когато не може да се оправи местната власт, идват специализираните структури“, посочи Гешев. Той заяви, че не може да реши всички проблеми, но ще се постарае тези местни зависимости да бъдат прекъснати. „Бяха засегнати хора, които се смятаха за недосегаеми“, подчерта главният прокурор.

Из дупнишките полета: полицейско бездействие и прокурорска показност

От думите му стана ясно, че МВР извършва проверка на РПУ – Дупница. Тече и планова проверка в Районна прокуратура – Дупница.

Гешев не пожела да коментира дали е имало забавяне на предоставянето на информацията от полицията в окръжната прокуратура. Това ще стане ясно след проверката на МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама