От партията на Трифонов категорични: Експертен кабинет означава правителство на ГЕРБ

14:10, 02 сеп 20 / Политика 25 1614 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Трети експертен антикризисен кабинет означава управление на ГЕРБ и на статуквото. Това коментира в ефира на БНР Тошко Йорданов, заместник-председател на партия “Има такъв народ”.

“Статуквото е негласна коалиция между ГЕРБ, Обединените патриоти и Марешки, който се чуди как да се върти във всички посоки едновременно, твърдейки, че е независим и подкрепяйки в същото време това управление. Още повече, че Мустафата (бел.ред Мустафа Карадайъ) каза, че трябва да е с премиер, излъчен от най-голямата политическа сила, което е ГЕРБ. Това е отвратително като политическо поведение", допълни Йорданов.

За освобождаването на Росица Кирова - областният координатор на “Има такъв народ” във Видин, заради Тошко Йорданов заяви:

“Тя е достатъчно голям човек, със самочувствие, опит и мозък в главата. След като е взела някакво решение, което тя има пълното право да направи, защото е свободен гражданин, но нарушава правилата на партията в която е, ние от друга страна сме в пълното право да постъпим така, както е уставът и целите ни. Нищо страшно не е станало”.

Според Йорданов по-големият проблем на общество в момента са “окопалите се в Партийния дом псевдодепутати”:

“Вие спомняте ли си през всичките години назад управление имало ли е друга власт, която така отчаяно да се е вкопчила в депутатските банки и да отказва да си тръгне. Дори комунистите на Жан Виденов едно време не постъпиха по този начин. И разликата е, че в момента ни управляват мутрокомунисти, криминални елементи с комунистическо минало.”

“По-унизително Народно събрание ние не сме имали”, беше категоричен Йорданов. По думите му е много рано да се правят прогнози за евентуални бъдещи политически коалиции.

Йорданов  каза, че както той, така и останалите членове на партията ходят на протеста, но не развяват партийни знамена, защото “това е протест на гражданите и исканията са граждански”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама