Христо Иванов: Борисов е още на власт, за да осигури порциите на ДПС

14:58, 02 сеп 20 / Политика 25 1638 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Протестът има страхотна енергия – толкова много хора на дневен протест, аз не съм виждал. Гневът на хората не само не е затихнал, а се увеличава. Чутото днес в парламента само ще налее масло в огъня. Това заяви лидерът на „Да, България”  и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов, съобщи БГНЕС.

Сблъсъци, арести и сълзотворен газ пред бившия Партиен дом

„Посланията на политическите сили са напълно неадекватни. Премиерът Бойко Борисов ще се опита да се задържи на власт колкото е възможно по-дълго време с цената на всичко. ДПС ще получи необходимото му време. Силно впечатление направи началото на речта на техния лидер Мустафа Карадайъ, която беше като фактура. Той изброи всички финансови инструменти, които се надяват да усвояват, т.е. корупционните схеми да продължат. На тях им трябва време, за да могат да програмират това крадене. Борисов ще им осигури това време, оставайки на власт дори с цената на нарастващо напрежение. А то ще нараства, има много гняв у хората“, заяви Иванов. Според него кризата не само няма решение, тя вече се превръща в спирала.

Имаме един кабинет, който е напълно изчерпан от демократична легитимност. Той ще се опитва да оправдава оставането си на власт с някакви конкретни задачи. Борисов очаквано се превърна в Орешарски. Дали ще има нов кабинет, или дали Борисов ще държи властта до последно, няма никаква съществена разлика“, заяви Иванов.

Депутатите работиха само два часа

Според него ДПС и корупционните кръгове около Сарая имат нужда от тези месеци до редовните избори, за да се осигури програмирането на кражбата от следващите европейски фондове и да гарантират, че Борисов ще може да организира следващите избори и няма да излезе изпод техния контрол. „Как Борисов ще им осигури това време - като остане на власт или ще минат през някаква нова конфигурация, е детайл. Важното е пари и време за ДПС, важното е да им осигури порциите. Народното въстание само ще ескалира“, коментира Христо Иванов.

Напишете коментар
Коментари: 6
1 Красен 14:56, 03 сеп 20

Борисов работи за интересите на ДПС, докато пък Христо Иванов защитава интересите на Иво Прокопиев!

2 Христов 15:22, 03 сеп 20

Христо Иванов вече тотално се излага и само се показва като пионка на задкулисието!

3 Анонимен 15:46, 03 сеп 20

За съжаление, всеки осигурява порции на някого - Борисов на ДПС, а Христо Иванов на Маджо, Божков и Прокопиев. Всички трябва да си тръгнат, трябват нови лица, които да са по-малко алчни от сегашните и доста по-интелигенти, идейни и нахъсани за работа, защото сегашните мислят само за крадене.

4 Васил 20:39, 03 сеп 20

А Христо Иванов иска да дойде на власт, за да осигурява порции на неговите си олигарси от кръга Капитал.

5 Тони 21:00, 03 сеп 20

А ти Ицо какъв боклук продажен си!!!

6 Мерило 22:38, 03 сеп 20

Не ни е притрябвал и Христо Иванов, който само чака да се докопа до властта, за да осигурява порции за неговия шеф Иво Прокопиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама