Каракачанов защити полицаите и обвини протестиращите за сблъсъците пред парламента

18:12, 02 сеп 20 / Политика 25 2686 Шрифт:
Автор:

Вицепремиерът Красимир Каракачанов защити действията на полицията и обвини протестиращите за сблъсъците пред Народното събрание, при които бяха ранени и обгазени десетки протестиращи, журналисти и полицаи.

"Кой докара тези, които къртиха павета и ги хвърляха срещу полицаите? Агресията идваше от групички от протестиращите. Пет минути хвърляха боклуци по полицаите. Кой упражни насилието? Спрейовете, които се купуват от магазините и са за мечки, кой го донесе?", попита той.

Каракачанов е категоричен, че от месец се е плащало на протестиращите, а протестът бил опорочен. 

"Има 35 задържани, повечето са с криминални досиета. Тези хора за идеи ли протестират. Това ли е алтернативата, която предлага Христо Иванов. Защо допускат провокатори? Когато ВМРО е правила протести, не сме допускали провокатори. Ако не може да организираш протест, защо си седнал да оправяш държавата", продължи лидерът на ВМРО.

"27 полицаи са в болницата, а други 100 са получили медицинска помощ на място. Когато отиваш с бали със слама, хвърляш по полицейските коли, какъв човек трябва да си да искаш да запалиш някого? Не го виждам по този начин. С тарикатлъци или с инат не става. Полицията по закон е длъжна да съхранява обществения ред", каза още той пред bTV.

Каракачанов допълни, че в полицията имали информация от дни, че се готвят провокации и затова командировали в столицата хиляди полицаи от цялата страна. 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Дончо Ментата 20:21, 02 сеп 20

Тодор Александров се върти, като пумпал в гроба ,заради това рядко гавно !

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама