ГЕРБ аплодираха вътрешния министър за премахването на палатките

10:55, 03 сеп 20 / Политика 25 1710 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Вътрешният министър Христо Терзийски дойде в парламента, за да докладва на депутатите за сблъсъците по време на протеста вчера. Той посочи, че множеството многократно е проявило агресия спрямо униформите. Хвърляли са по тях всякакви предмети, като бутилки, камъни, столове, пейки, велосипеди, тротинетки, пътни знаци, знамена, табели и др. Използвали са и спрейове.

Жандармерията раздели със сила и лютив спрей протеста, докараха водно оръдие

Полицаите трябваше да реагират, след часове на пасивност“, коментира вътрешният министър и обясни, че протестиращите са били разцепени и изтласкани, за да се опази реда.

Около 3.00 часа тази сутрин полицията премахна палатковите лагери на „Орлов мост“, както и пред Ректората на Софийския университет. Терзийски уточни, че решението е взето след преглед на записи от камери, на които се вижда, че в палатките се съхраняват опасни предмети. ГЕРБ посрещнаха с ръкопляскане думите на министъра за премахването на палатковите лагери.

Христо Терзийски благодари от трибуната на всички полицаи, командири и ръководители- „за това че не позволиха да се пролее кръв и овладяха всички провокации“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама