Облаци и дъжд по морето

07:00, 04 сеп 20 25 1976 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

През деня в Източна България ще е предимно облачно с валежи от дъжд, докато над Западна облачността ще намалее до слънчево време. С умерен до силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух. Температурите чувствително ще се понижат и максималните ще са между 23 и 28 градуса, по-ниски на места в Североизточна България.

Жълт код за интензивни валежи e обявен в четири области - Русе, Разград, Силистра и Добрич. Очакват се количества между 20 и 35 литра на квадратен метър, на места до 50 л/кв. м.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. Около и след обяд ще има валежи от дъжд, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 24 и 27 градуса. Температурата на морската вода е около 26. Вълнението на морето ще се усили до 2-3 бала.

Над планините от Западна България още преди обяд облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Над Източна Стара планина ще е облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Температурите ще са чувствително по-ниски и максималната на 1200 метра ще е 21 градуса, на 2000 метра - около 13.

В събота и неделя ще бъде слънчево. Още първия ден вятърът ще отслабне, най-късно в източните райони, а втория - ще се ориентира от изток, в Източна България - от североизток. Преобладаващите максимални температури ще са между 26 и 31 градуса.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама