Митнически инспектор отива на съд за поискан подкуп от 30 лв.

14:07, 03 сеп 20 25 1908 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Инспектор от Митница Югозападна е предаден на съд за поискан от него подкуп в размер на 30 лв. Случаят е от октомври 2018 г. на граничен пункт Кулата.

Подсъдимият е бил нощна смяна, когато през пункта преминава тежкотоварен автомобил. Служебното лице проверило документите на шофьора, след което го насочил към кантара. След извършеното претегляне, митническият инспектор казал на шофьора, че има претоварване с 200 кг, а глобата, която дължи е в размер на 200 лв. От издадената квитанция обаче е видно, че нарушение в килограмите няма.

Съдът остави в ареста бивш шеф на митниците заради 500 кг кокаин

Шофьорът казал, че няма толкова пари в себе си. За да не бъде глобен, той дал 20 лв. на инспектора, който по-късно си поискал още 10 лв, съобщава БНТ.

След няколко дни, отново минавайки през граничния пункт Кулата, шофьорът на камиона се оплакал на друг митнически инспектор, след което е бил уведомен заместник-началникът на Митница Югозападна.

Веднага е извършена проверка и е образувано дисциплинарно производство срещу митничаря. Материалите са изпратени до Окръжна прокуратура-Благоевград. Предстои делото да продължи в съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама