Новият правосъден министър побърза да каже, че няма апартамент на занижени цени

14:25, 03 сеп 20 / Политика 25 1924 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Парламентът прие оставката на Данаил Кирилов като правосъден министър и назначи на негово място Десислава Ахладова. Досега тя беше един от заместниците на Кирилов. Въпреки настояването на БСП премиерът Бойко Борисов не дойде в парламента, а кандидатурата на новия правосъден министър беше представена от вицепремиера Екатерина Захариева.

Правосъдният министър Данаил Кирилов подаде оставка (ОБЗОР)

В първото си изказване пред медиите, след като положи клетва за министър, Десислава Ахладова назова електронното правосъдие като свой приоритет. Тя отрече да има влияния от някоя политическа група в съдебната система и уточни, че не познава депутата от ДСП Делян Пеевски. „Не мисля, че съдебната система е зависима“, заяви Ахладова и подчерта, че в системата работят много добри професионалисти и не бива да слагат петна върху имената им.

Министърът поясни, че мотивите на Данаил Кирилов да подаде оставка са лични, и пред нея не е изказвал какви са конкретно, въпреки че са работили заедно всеки ден.

Без да й е зададен въпрос, Ахладова реши да каже: Искам за първи и последен път да изясня един въпрос- става въпрос за закупуване от мен на жилище на преференциални цени. Това не отговаря на истината. Когато излезе информацията, Министерството на правосъдието излезе с прессъобщение, че жилището, което съм закупила не е на преференциални цени. Беше обявен само единият договор, за купуване на жилище на стойност 56 хил. лева, но не и договорът за правото на строеж, ремонт и строителство. Жилището ми се намира в кв. „Свобода“ и е 82 кв.м. Закупено е изцяло с ипотечен кредит, финансирано от банка. Знаете, че няма как банката да занижи стойността на жилището, която е многократно над данъчната оценка“, заяви новият правосъден министър.

Десислава Ахладова пое ръководството на министерството, след оставката на Цецка Цачева заради „Апартаментгейт“. По-късно обаче се появи информация и че самата Ахладова е закупила апартамент на два пъти по-ниска цена. Твърдеше се, че докато е била зам.-председател на Районния съд в Перник е купила жилище в столицата за 362 евро на кв.м. при пазарна цена 569-717 евро на кв.м. От правосъдното министерство определиха информацията за подвеждаща и некоректна.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама