Пампорово приема два кръга от Българските Ендуро Серии през уикенда

17:15, 04 сеп 20 / Спорт 25 3129 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

От 4-ти до 7-ми септември включително, Пампорово и град Смолян ще приемат седмото поредно издание на ендуро състезанието „Елевейшън 999“, предаде БГНЕС. Някои от най-добрите родни състезатели ще премерят сили в едно от най-трудните и интересни събития в планинското колоездене за годината, като записаните към момента са над 80 човека от всички краища на България и съседна Гърция.

Ендуро дисциплината в планинското колоездене представлява комбинация от умения за спускане през пресечена местност и разнообразен техничен терен с високо ниво на издръжливост и физическо натоварване, като добива все по-голяма популярност в световен мащаб през последните няколко години. „Елевейшън 999“ ще протече на две основни фази – на 4 и 5 септември състезателите ще тренират по трасетата, а в неделя и понеделник на 6 и 7 септември ще се проведат финалите валидни за 2 и 3 кръг от Българските Ендуро Серии. Победители в цялото състезание ще станат тези участници, които са дали най-добро общо време в двата състезателни дни и всичките 8 на брой специални етапи.

Състезателните отсечки, по които ще се засича време на участниците са с обща дължина над 26 км и близо 3000м отрицателна денивелация, а трансферните отсечки, по които състезателите ще трябва да се придвижват на самоход, за да достигнат до стартовете на специалните етапите са с обща дължина от още близо 25 км. Трасетата за състезанието са разпръснати из цялата планина в зоната на Велопарк Пампорово и горите над град Смолян, като включват множество стръмни, скоростни участъци, корени, камъни, скокове и всякакви други естествени и изкуствени препятствия.

Участниците в състезанието са разделени в общо 5 отделни категории по пол и възраст, а за всички победители има подготвен паричен и предметен награден фонд осигурен от партньорите на събитието от Ред Бул България, Допелхерц, Якима, Omsight и Пампорово АД.

Състезанието носи точки за националната ранглиста, като за първи път двата състезателни дни ще важат за два кръга от Българските Ендуро Серии. Следващите кръгове от турнира ще бъдат в края на септември и средата на октомври в Петрич и Враца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама