Сачева: Оставката на Борисов не стои на дневен ред

10:17, 05 сеп 20 / Политика 25 1673 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Темата за оставка на Бойко Борисов не стои на дневен ред", заяви социалният министър Деница Сачева пред bTV.

Попитана дали се обсъжда експертен кабинет тя отговори, че се обсъждат всички варианти, но "трябва да се ръководим от друга цел". 

"Основополагащото не трябва да е оставка, а това, което е полезно за всички – дебат за промени в конституцията, Изборен кодекс, гарантиращ демократични избори, актуализацията на бюджета", добави още Сачева.

Ден 58: Протестът подкрепи „Хиполенд“ и възстанови един палатков лагер

"Не бих определила протестите като "гражданска война", няма идеология. Това е форма на граждански протест. Това, което ме тревожи, е ескалацията на омразата. Хората не смеят да си кажат "добър ден". Тази ескалация ще бележи бъдещето политическо развитие на държавата. Онези лидери, които не я спират, след това няма да могат да посадят нищо върху тази почва. На първо място това са "Отровното трио", на второ място е президента. Не се търси диалог, а точно обратното", заяви Сачева.

"Защо му е на правителството да организира това? Това са възмутителни спекулации. От самото начало сме организирали възможности за разговори, за дискусии. С какво ние организираме привърженици на протестите, къде са доказателствата за това. Търпим много негативи, но въпреки това се опитваме да запазим спокойствие на духа", каза социалният министър.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама