Синдикатът на МВР отрича, че протестите се охраняват и от частни фирми

17:24, 06 сеп 20 25 3010 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Няма как сред униформените на протеста да попадне човек, който не е от редиците на МВР. Това заяви Вергил Христов - заместник-председател на Управителния съвет на  Синдикалната федерация на служителите в МВР и началник група в „Охранителна полиция” пред Нова телевизия.

Познаваме се, няма как да попаднат хора от частна фирма между нас". Твърденията са абсурдни, мога категорично да го заявя. Това няма как да се случи", допълни той.

При протестите от 2-ри септември имаше 126 арестувани и 80 ранени полицаи за една вечер. Тази тъжна равносметка излезе извън пределите на страната и критики към поведението на униформените дойдоха от Европа.

Снимка: Юлиан Тодоров

Агресията, която беше проявена срещу полицаите е необяснима. Ние самите сме провели над 21 национални протеста и никога не се е налагало да има такава агресия”, каза зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР - Илия Кузманов.

„Много дълго се занимаваме с този проблем – в лицето на полицията гражданите искат да си отмъстят на държавата. Не е това начинът. Така се измества акцентът от исканията”, коментира още той.  

Такава агресия и омраза, каквато видяхме на 2-ри септември, би логично да имат хора, които имат проблеми с органите на властта и на реда. Това бяха неоправдани действия. Колегите изтърпяха много неприятни неща”, посочи Кузманов. И допълни: „Имаме доста сериозно пострадали колеги”.

„Това, което се случи на 2-ри септември се разграничава от това, което се случи през предишните дни. То нямаше нищо общо с предишните действия на протестиращите”, категоричен бе Вергил Христов.

„Истината е винаги по средата. Полицията също е винаги по средата на един конфликт. Далеч съм от мисълта, че в МВР някой ще вземе решение, което да е противозаконно или в ущърб на колегите”, допълни още той.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 кап. Донев 19:48, 06 сеп 20



Верго (ще те наричам на малко име, че се познаваме от Академията), братко и колега, недей така срещу себе си и думите ти, та те са в контраст с това което говориш в тесен "приятелски" кръг?! Как и защо започнахме и ние да се делим на свои и наши и как и защо парите ги постави над пагона?! Кажи си Вергиле, тъй като народа може да е сляп, протестиращите да са шайка, но сме се клели да пазим тази "република"...и да ти кажа Верго, в четвъртък ще си депозирам оставката от тази система + писмо за теб

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама