Пускат движението по Южната дъга между „Младост“ и АМ „Тракия“

20:06, 06 сеп 20 / София 25 3091 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

На 7 септември 2020г. сутринта ще бъде възстановено движението в участък от Софийския околовръстен път между кв.“Младост“ и кв.“Горубляне“, съобщават от Столичната община. Движението ще бъде пуснато по една лента в посока в новоизграденното южно пътно платно.

Участъкът беше затворен при 40-и км за изграждането на изцяло нов надлез на мястото на стар, който не беше в експлоатация. Изграждането на новия надлез е част от разширяването на над 6 км участък от Столичен околовръстен път от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“. Реконструкцията на трасето стартира през октомври 2019 г.

Снимка: БГНЕС

Двулентовият път се разширява в две платна с по 3 ленти за движение в посока, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директно трасе, две локални платна и тротоари, съобщава БНТ.

Строителството се изпълнява по график, като в момента се изграждат пътните възли „Горубляне“ и „Младост“. Завършени са всички изкопни и насипни работи в участъка. Положена е пътна основа и бордюри на директното трасе. Изградени са 80% от мрежите на инженерната инфраструктура.

Снимка: БГНЕС

С новото трасе на Софийския околовръстен път ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма“ и „Тракия“, ще се улесни транзитният трафик от автомагистрала „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.

Инвестицията е за 142,7 млн. лв. с ДДС и е от републиканския бюджет.

На 14 юни затварят Околовръстното шосе в София между „Младост“ и „Горубляне“

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама