Първан Симеонов: Протестът бетонира Борисов, той така е притиснат в ъгъла, че не може да стигне до вратата

09:22, 07 сеп 20 / Политика 25 2266 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Протестът бетонира Бойко Борисов. Това е парадоксално, но той така е притиснат в ъгъла, че няма как да стигна до врататаТова коментира социологът Първан Симеонов в ефира на bTV. Според него вече е късно за оставка на Борисов. Той е приел противопоставянето с президента Румен Радев като въпрос на честта, а протестиращите не му дават възможност да напусне в подходящ момент. 

"Подкрепям радикализацията на протеста, но - в такава ситуация винаги е важно колко е радикализацията, защото останалите хора, които подкрепят протестите, след 2 септември си казват "Не искаме чак толкова много", обясни Симеонов. По думите му Борисов изчаква протестиращите да направят достатъчно грешки, за да намалее подкрепата за тях, както и да се партизира недоволството. "Това вече се случва, протестът заприлича все повече на предизборна кампания", обясни шефът на Галъп. 

Те не охраняват политиците, охраняват вас

"Очаквам президентът Радев да дава гориво на протеста, той е с най-висок рейтинг и ще печели от антиправителствените митинги и шествия", каза още Симеонов. 

Според социолога Мира Радева Борисов е направил много грешки. Тя като определи като неадекватно поведението му да обикаля с джипа и да разказва за постиженията на правителството, когато навсякъде му искат оставката. "Срещнах се с много хора в последно време, всички питат "Според Вас какво ще стане". Това трябва да отговори Борисов", каза Радева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама