Пиронкова: Нямам търпение да играя срещу Серина, ще дам всичко от себе си

08:47, 08 сеп 20 / Спорт 25 1784 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Цветана Пиронкова за първи път в кариерата си се класира на четвъртфиналите на Откритото първенство на Съединените щати по тенис.

Великолепната Цвети Пиронкова отива на четвърт финал на US Open

„Чака ме труден мач. Играх няколко пъти срещу Серена Уилямс. Не съм спечелила срещу нея до днес. Да играеш срещу такъв шампион, такава легенда на тениса, очевидно е огромна чест. Наистина очаквам с нетърпение този мач, защото знам, че усещането ще бъде много специално. Да, ще се опитам да дам всичко от себе си и нямам търпение“, заяви Пиронкова, като добави, че тепърва ще мисли върху тактиката за предстоящия двубой.

До момента двете са играли четири пъти като активът на пловдивчанката е два спечелени сета, но последната среща е била през 2016 г. Цвети, Уилямс и Виктория Азаренка пренаписаха историята, след като за първи път в турнир от Големия шлем три майки са на четвъртфинал.

Българката обясни върху какво е работила най-много преди завръщането си след майчинството. „Когато започнах да играя отново, имах около осем месеца до първия ми турнир – тук, в Ню Йорк. Работих по много, много неща. Наистина работих много за моя сервис. Очевидно и върху моите удари от крайната линия“, разказа Пиронкова, цитирана от БНР. 

Тя призна, че раждането на нейния син Александър е променило много живота ѝ, но също така е помогнало да надгради играта си.

„Всичко в майчинството, предполагам, че ми е помогнало. Очевидно ставаш различен човек. Вече не се фокусирате толкова много върху себе си, а основно върху детето ви. И предполагам, че това е хубаво нещо. Аз също така съм много по-организиран. Също така имам по-голяма психическа устойчивост“, допълни Цветана Пиронкова. 

Спортният министър Красен Кралев я поздрави във Facebook.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама