ГЕРБ прехвърлят логистиката на ЦИК, за да излязат "чисти" след изборите

13:15, 08 сеп 20 / Политика 25 1962 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

ЦИК трябва да свърши работата с логистиката. Има изключително много изказвания, че едва ли не управляващите ще правят изборите, ще събират протоколи и бюлетини, заражда се съмнение в изборния процес. За да бъдем максимално изчистени от тези съмнения, нека ЦИК да го направят. Това заяви пред журналисти председателят на парламента Цвета Караянчева по повод последните промени в Изборния кодекс, които прехвърлят отговорността за машинния вот на ЦИК. Измененията бяха повод за оставката на председателя на комисията Стефка Стоева.

Изборният кодекс е изключително изчистен. Сигурно ще се намери някоя пробойна. Свели сме до минимум възможностите за манипулации“, коментира Караянчева и подчерта, че ГЕРБ печели изборите, когато не ги организира.

Първо четене: машинно гласуване по желание и 48 часа избори заради коронавируса

Попитана защо се ремонтира Изборният кодекс въпреки препоръките на Венецианската комисия това да не се прави преди избори тя обясни:„Пандемията от Covid-19 беше едно от обстоятелствата, което ни накара да пипнем Изборния кодекс, за да вкараме хартиената бюлетина“.

Караянчева каза още, че ГЕРБ се готвят за редовни, а не за предсрочни избори. 

От "Демократична България" написаха изисквания, които трябва да се спазят, за да бъдат честни изборите с машини.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама