Здравният министър отрече, че ще върнат КПП-тата през есента

17:44, 08 сеп 20 25 2343 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

В нито един момент не сме обмисляли подобен тип мерки - това е лъжа. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, коментирайки появилата се в публичното пространство информация за връщане на строгите мерки наесен и възстановяване на КПП-тата в големите градове заради коронавируса, съобщи БГНЕС.

57 нови случая на коронавирус у нас

Той определи това като „лъжи, които целят дестабилизиране на психиката на хората“. „Когато започна епидемията в самото начало, ние знаехме изключително малко за коронавируса“, подчерта здравният министър и увери, че това състояние на неинформираност вече е преодоляно и институциите могат да реагират много по-адекватно. Според него медицинската наука вече има много информация за протичането на COVID-инфекцията, което я прави донякъде контролируема.

В България няма здравна криза, няма натиск върху системата“, увери той. Проф. Ангелов подчерта още, че няма динамика на увеличаване на постъпилите хора в лечебни заведения и това го доказват бройката заболели в интензивните отделения.

Здравният министър увери още, че държавата разполага с достатъчен запас от предпазни средства за медиците и дезинфектанти за месеци напред. „Трябва да подкрепим българските лекари и сестри“, призова той.

Проф. Генчо Начев е с коронавирус във ВМА

Проф. Ангелов опроверга и циркулиращата в интернет информация, че правителството плаща на хора, за да кажат, че са болни от коронавирус“, която окачестви като откровена лъжа.

„Не може да вярваме на агенцията „една жена каза“. Аз съм лекар, много мои колеги са в болница. Много известни личности са болница, те част от конспиративната теория ли са“, попита здравният министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама