Хаджигенов с препоръки срещу провокатори на протеста

16:16, 09 сеп 20 25 1737 Шрифт:
Антония Руменова Автор: Антония Руменова

Адвокат Николай Хаджигенов предполага, че и утре ще бъдат допуснати платени провокатори, за които има опасност да окървавят планирания протест пред Партийния дом.

Той  даде няколко инструкции за безопасност по време на утрешната демонстрация.

Маскирани и пияни няма да бъдат допуснати на протеста утре

Посъветва протестиращите, ако видят провокатор или група от такива, да се отдръпнат от тях и да направят широк периметър. Ако няма достатъчно място, да седнат на земята, така че провокаторите да се забелязват лесно.

Адвокат Хаджигенов предполага и че има опасност от ново полицейско насилие и използване на лютив спрей. Той обяви, че е подготвен пункт до фонтана на Президентството, където ще има сухи кърпи, прясно мляко и Кока-Кола за хората, ако бъдат напръскани с лютив спрей

"Ако се стигне до сблъсъци с полицията, най-добре се махнете от място. Ако не можете, седнете на земята и вдигнете ръце. В случай, че полицията ви нападне, когато сте в това положение, може да се повдигне обвинение в опит за убийство", съветва организаторът на протеста.

Сблъсъци, арести и сълзотворен газ пред бившия Партиен дом

"При задържане потърсете адвокатска защита и задължително изисквайте копие от заповедта си за задържане. След освобождаване потърсете медицинска помощ, ако имате наранявания по тялото, изискайте медицинско удостоверение и задължително направете снимка на нараняванията", се казва още във видеото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама