Първо в ТОПНОВИНИ: Арестуваха протестиращ с пласмасови пистолети

13:05, 10 сеп 20 25 2394 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

На брифинг от СДВР обявиха, че шестима са задържаните на днешния антиправителствен протест. Трима от тях са носили у себе си забранени предмети. Вече 4 часа тримата са в Първо районно управление без заповед за задържане. Разговаряхме с адвокатите Полина Велчева и Кристиян Григоров, които също са в районното и чакат заповедите.

Полицията трябва да издаде заповедите за задържане веднага след ареста. Не е законно човек да бъде държан от униформените без заповед. Адвокатите обаче споделят, че бавенето на заповедите е порочна практика при такива задържания.

50-метров трибагреник пред Министерски съвет

Задържани са двама мъже и едно момиче. Единият мъж е носил пластмасови пистолети, вероятно закупени от „Хиполенд“ след акцията там и призива на „Отровното трио“ за подкрепа към веригата. Не е ясно как детските играчки са взети от полицията за опасни предмети.

Акция в „Хиполенд“ след подкрепа на протестите

Другият мъж е бил със спрей и противогаз. Момичето е задържано заради спрей за самозащита. Задържана е на отиване към протеста, при полицейска проверка. Искала е да даде спрея на полицаите, но те не са го взели и са я задържали. Спреят за самозащита е законен, но е забранено да се носи на протести. 

Предстои на тримата да се издаде заповед за задържане до 24 часа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама