Предупреден ли е бил Мангъров да си затваря устата?

11:14, 11 сеп 20 25 2198 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Интервюта на доц. д-р Атанас Мангъров за COVID-19 и мерките на правителството срещу разпространението на вируса често присъстват в медиите. Мангъров не бе сред специалистите в Националния оперативен щаб и е един от отявлените критици на действията на управляващите в пандемията. Разнобоят в мнението на Мангъров и на щаба доведе до лична среща между него и Бойко Борисов. Тогава премиерът се опита да потуши страстите, като каза, че доц. Мангъров обяснява нещата по един начин, щабът по друг, но то било едно и също.

Без маски в училище, достатъчни са само вода, кърпа и сапун, смята доц. Мангъров

Вече има ново развитие по темата. Атанас Мангъров обяви в ефира на bTV, че главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев му е казал да си затваря устата.Случи се нещо с него през последните месеци и действа неадекватно. Затварянето на страната, маските в училищата - това е липса на мисъл… Те ме потърсиха и ми казаха да си затварям устата“, коментира Мангъров.

През нощта карам колата, връщам се от преглед. Звъни ми телефона, обажда ми се д-р Кунчев. С него винаги сме били приятели. Казва ми –„Много говориш, аз съм единственият, който се противопоставя на лошото отношение към теб. Трябва да млъкнеш. И аз казах „Добре“, но не млъкнах“, твърди той.

Доц. Ангел Кунчев обаче отрича. „Омръзна ми да обсъждам изявления на хора, които в живота си не са виждали болен от коронавирус. Няма как да оказвам натиск над него, а и не искам. Работим от много години заедно“, заяви той.

Неговото обяснение на разговора: „Препоръчах му да не обърква хората. Нека да мисли каквото иска, но когато всички страни вземат мерки, СЗО препоръчва, когато европейски и американски центрове доказват с факти и цифри колко помагат маските, да излезеш и да кажеш „Това е глупост, не го правете“, е объркване на хората и пречи на мерките на държавата да се бори с инфекцията“, посочи главният държавен здравен инспектор.

Доц. Кунчев притеснен за ваксината срещу COVID-19, но обеща да е безплатна

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама