Новаков се опита да се измъкне от въпрос за къщата в Барселона

11:59, 11 сеп 20 / Политика 25 2792 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков беше гост в сутрешния блок на bTV. Преди разговора с него евродепутатът от БСП/ПЕС Елена Йончева обяви, че в началото на октомври в европейската пленарна зала ще имат дебат за върховенството на закона в България. Тя отправи редица критики към правителството и изтъкна важността на този дебат и че след него ще има последици за правителството. На Андрей Новаков му се наложи да коментира казаното от нея, което видимо не му се понрави. Водещият Антон Хекимян на няколко пъти връщаше разговора към твърденията на Йончева и искаше от Новаков мнение.

Къщата от „Барселонагейт“ се продава, разследването продължава

Елена Йончева спомена и къщата в Барселона: „Аферата в Барселона е важна. Борисов се страхува, защото може да бъде разнищена на европейско ниво“. Именно Йончева пусна сигнала в прокуратурата с призив да се проверят връзките на премиера с въпросната къща. Въпрос на Хекимян за разследването на къщата и за скандалните записи, за които се твърди, че са с Борисов, вдигна напрежението в студиото.

Държите да си говорим за Елена Йончева цяла сутрин ми се струва“, коментира Новаков и допълни: „Нямам аутокю пред мен, нямам и слушалки. Готов съм да отговарям на всичко“, намеквайки, че пишат на Хекимян какво да го пита.

Предполагам, че за вас няма забранени теми“, отвърна му водещият и неколкократно го призова да прочете какво пише на аутокюто. „Понеже се опитвате да правите внушения за работата на журналистите. Какво пише в момента ще прочетете ли?“.

Камерата показа аутокюто в студиото, на което пишеше името на Андрей Новаков и на следващия гост, в случая държавният здравен инспектор Ангел Кунчев. Беше видно и че Антон Хекимян няма слушалка в ухото.

Не ми се е случвало някой да ме спре в Европейския парламент и да ме пита- ти какво мислиш за записи, които чухме и се допуска, че са на премиера“, аргументира се евродепутатът и се опита да се измъкне, че казаното за аутокюто не било за водещия- „Защо решихте, че това се отнася за вас?", попита го Новаков и уточни, че е искал да каже, че това е всичко, което знае по темата и го споделя.

Хванаха „на тясно“ Тома Биков

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама