Петролът поевтиня до под 40 долара за барел

13:39, 11 сеп 20 / Свят 25 2498 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

Цените на петрола продължиха спада си и днес в азиатската електронна търговия под натиска на изненадващото увеличение на американските запаси и трайното слабо търсене заради пандемията от новия коронавирус, предава "Ройтерс", цитирана от Нова телевизия.

Лондонският сорт Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, понижи стойността си с 8 цента или с 0,2 на сто до 39,98 долара за барел, след като вчера поевтиня с близо 2 процента.

Цената на суровия петрол продължава да пада

Американският лек суров петрол изгуби 2 цента и се търгуваше за 37,28 долара в азиатската електронна сесия на Нюйоркската търговска борса, след като вчера поевтиня с 2 процента.

И двата сорта вероятно ще приключат сесията с понижение на котировките си.

Американските запаси са се повишили миналата седмица противно на очакванията. Причината е, че някои рафинерии са забавили темпа на работата си след като бяха затворени петролни рафинерии в Мексиканския залив заради бури.

Запасите от суров петрол на САЩ са се увеличили с 2,0 милиона барела, а наблюдателите очакваха те да намалеят с 1,3 милиона барела, сочи анкета на "Ройтерс".

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама