Уволненият шеф на "Медицински надзор": Не съм извършвал нарушения

10:28, 12 сеп 20 25 2301 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Категорично не съм извършвал нарушения като изпълнителен директор на Агенция „Медицински надзор“. Съжалявам, че здравният министър не пожела да говори с мен и не поиска да чуе моята гледна точка", заяви Росен Иванов, който през седмицата беше уволнен от поста си.

Пред bTV той подчерта, че не му е бил връчен докладът, който се твърди, че е бил в основата на неговото освобождаване от длъжност. „Аз съм намерил за себе си отговора и съм го написал в писмо – ако бях получил доклада предварително, можех да обсъдя и защитя позицията си и Агенцията", каза той.

Освободиха шефа на „Медицински надзор“

"Твърденията, които излязоха в някои медии за това защо съм бил освободен, преди всичко накърняват не само моето достойнство, но и това на служителите“, заяви Иванов.

Той коментира причините за неговото освобождаване, написани в доклада: „Въведената система за документооборота беше съвсем нова за служителите и деловодителите. Забавяне няма. Има грешки в регистрацията, но това е технически въпрос“.

По думите му всичко, което е направено в Агенцията и касае вътрешния регламент, е законосъобразно. Той предположи, че в доклада най-вероятно става дума за вътрешни правила, които е трябвало да регулират процеса на осъществяване на проверките в лечебните заведения.

Според доклада Иванов е харчел неправомерно пари – по негова заповед са изплатени 900 лв. на шофьори за очила против ултравиолетово лъчение, въпреки че не е направена оценка на риска.

„Да, действително има такава заповед. Явно не е догледано. Истината е, че шофьорите имат нужда от очила с UV защита. Нали разбирате, че на фона на всичко, което е свършено, всичките усилия, които сме положили, едно такова нарушение е просто смешно“, допълни той.

Иванов беше категоричен, че всички установени нарушения са поправени в следващи заповеди и обясни, че повечето от поставените въпроси на проверката не са от компетентността на органа за вътрешен одит.

В своето писмо говори и за анонимен сигнал от дама с инициали „П.Б.“ с прозвище „Мазератито“: „Не искам да влизам в темата. Подсказал съм нещо в писмото, но не искам това да се раздува. Мисля, че се губим в дребните неща. Същественото е ние как се отнасяме като общество към тези низости“, заяви той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама