Наоми Осака спечели US Open

08:20, 13 сеп 20 / Спорт 25 2419 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Наоми Осака е шампионката на US Open за 2020 г. Японката осъществи зрелищен обрат срещу Виктория Азаренка след победа с 1:6, 6:3, 6:3. Осака спечели своята втора титла в турнира и общо трета от Големия шлем.

Представителката на Беларус бе пълен господар на корта в първия сет като проби още първия сервиз-гейм на Осака, след това успя да затвърди пробива - 2:0. Японката спечели подаването си за 2:1, но след това, до края на първата част бе много нервна и неуверена в разиграванията и позволи на съперничката си да наложи огромна доминация и крайна сметка - 6:1, съобщи БНР.

И началото на втория сет започна по същия начин - Азаренка диктуваше събитията, играеше много точно и съсредоточено, успя да вземе важни точки и отново поведе с 2:0 гейма. При този резултат, японката стигна до първата си точка за пробив и не я пропусна, след което взе и подаването си за 2:2. Това даде самочувствие на Осака, като на практика обрата започна от този момент нататък. В седмия гейм дойдоха и първите проблеми за Азаренка, която допусна да бъде пробита при сервиз-гейма си, след което с мощни удари от основната линия Наоми Осака стигна до успеха във втората част - 6:3.

Решаващият момент в третия сет дойде при резултат 3:1 за японката, която губеше подаването си с 0:40, но с пет поредни точки успя да се спаси и да поведе с 4:1, за да вдигне триумфално ръце - отново 6:3.

Довечера от 23.00 часа в Ню Йорк трябва да започне и финала при мъжете между Александър Зверев (Германия) и Доминик Тийм (Австрия).

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама