Мбапе иска да напусне "Пари Сен Жермен"

15:14, 13 сеп 20 / Спорт 25 2648 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Килиан Мбапе е решен в края на сезон 2020/2021 да напусне "Пари Сен Жермен", пише списание "Таймс". От списанието твърдят, че футболистът вече е уведомил ръководството, че няма да продължи отношенията си с френския шампион.

Французинът най-вероятно ще продължи кариерата си във Висшата лига на Англия или в първенството на Испания.

21-годишният Мбапе е сочен за един от най-големите таланти по европейските терени. Той направи пробива си в мъжкия футбол с "Монако", където игра в периода 2015-2018 г. и успя да стане шампион на Франция. 

След това премина в "Пари Сен Жермен", където помогна на тима 3 пъти да завърши на първо място в Лига 1, по два пъти да спечели Купата на страната и Купата на лигата, както и да играе на финал в Шампионската лига през сезон 2019/2020. За услугите на Мбапе парижани платиха 180 млн. евро (на два транша - първо 145 млн. евро, а след това 35 млн. евро).

Младият французин от години е смятан за основна трансферна цел на испанския колос "Реал" Мадрид. Треньорът на Кралския клуб Зинедин Зидан не крие, че е почитател на ефективната игра на своя млад сънародник.

Според "Таймс" самият Мбапе много харесва стила на "Ливърпул", след като Юрген Клоп стана мениджър. Сред кандидатите за подписа му е и "Манчестър Сити". "Гражданите" не успяха да привлекат Лионел Меси през лятото, след като аржентинецът предпочете да не влиза в съдебни битки с настоящия си клуб "Барселона". Трансферната му цена беше рекордните 700 млн. евро, като каталунците отказаха да го пуснат като свободен агент.

Въпреки крехката си възраст, Мбапе бе сред "виновниците" Франция да спечели световната титла през 2018 г. Той е голмайстор в първенството на родината си в последните два сезона, а през 2018 и 2019 г. грабна приза за най-добър играч в шампионата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама