Навални планира да се върне в Русия

20:06, 15 сеп 20 / Свят 25 3266 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Руският опозиционер Алексей Навални публикува снимка в профила си в Instagram от берлинската болница „Шарите“. На нея той е в леглото, обграден от семейството си.

В текста към снимката се съобщава, че той вече може да диша самостоятелно след предполагаемия опит за отравяне миналия месец.

„Здравейте, аз съм Навални. Липсвате ми“, пише той. „Все още се ориентирам в ситуацията, но вчера дишах цял ден самостоятелно“, казва още опозиционният лидер.

Междувременно неговият говорител Кира Ярмиш заяви, че той планира да се върне в Русия щом приключи лечението му в германската болница. „Все още се озадачавам, защо някой би си помислил обратното”, написа Ярмиш в социалната мрежа „Туитър”.

По-късно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Навални е свободен да се върне в родината си, ако пожелае. „Ако даден руски гражданин се оправи и оздравее, тогава, разбира се, всички ще са доволни", подчерта Песков. "Говорим за човешки живот, спасен от омските медици. Ако някои негативни последици по отношение на здравето бъдат отстранени от берлинските медици, тогава, разбира се, всички ще бъдат доволни", допълни той, цитиран от БНР.

Опозиционерът припадна по време на полет от Сибир на 20 август. Изследвания показаха, че Навални е бил отровен с нервнопаралитичното вещество "Новичок". Той беше транспортиран за лечение в берлинската болница „Шарите”. Според екипа на Навални той е бил отровен по заповед на Путин – обвинения, които Кремъл категорично отрича.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 гл шеф 17:45, 15 сеп 20

от. гл шеф. на тайно разузнаване. Г А НАВАЛНИ.. няма дасе плашите от никой. ние с уреда сме ви излекували изчистили . и докторите и ние ви дигнахме на крака... никой повече неможе дави трови... от съкретно тайно разузнаване. бъди здрав и хиляди дълголетия. на всички. около [ вас...]

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама