Стартира новата учебна година за учениците в Община Царево

17:50, 15 сеп 20 25 2407 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету
Учебната 2020/2021 година в Царево по традиция започна с тържествено издигане на националния флаг и изслушване на химна на Република България. Присъстваха кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев, г-жа Таня Янчева – Председател на Общински съвет Царево , г-жа Мария Конярова – Секретар на Община Царево, г-жа Таня Янчева – Директор дирекция ОЗКССД, директорът на училище „Н. Й. Вапцаров“ – г-жа Даниела Фелонова, зам. директорите г-жа Диляна Петкова и г-жа Мери Ценова, учители, ученици и родители. Г-жа Фелонова поздрави всички ученици и учители с настъпването на Новата учебна година с думите:
 
„Скъпи ученици, родители, учители и гости. 15 септември е символ на знанието и учението, свято начало на новата учебна година. Знанието носи мъдрост, сила и вяра, а те днес са ни необходими , за да се справим в условието на пандемия, да се съобразим с мерките и ограниченията наложени от тях. Децата на България днес тръгват на училище, но най-развълнувани са най-малките ученици. Мили първокласници, добре дошли сред нас. Днес вие поемате по вълшебна пътека, която ще Ви преведе през нови преживявания, приятелства и мъдри уроци. Бъдете отговорни и ще постигнете целите си“.
 

Кметът на общината г-н Лапчев също отправи своя поздрав към учениците, като им пожела: „Честит празник на всички! Важно е да се усвояват знанията, защото после струва скъпо. Мили първокласници за Вас, днес е много трепетен ден за първи път ще прекрачите този праг, за първи път ще минете под арката на знанието и за първи път ще усетите какво е това да бъдете ученици.“
 
За всички първокласници в двете учебни заведения имаше подарък от кмета на община Царево – книжка с любими детски приказки, химикал и несесер с ученически пособия. Предаден бе и ключът на знанието на първокласниците.
 
Община Царево пожелава на всички успешна, пълноценна и ползотворна учебна година с много радостни преживявания. На учителите пожелава вдъхновение, на децата здраве и постоянство, а на техните родители сила и търпение. На добър час!
 

Снимки: Община Царево

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама