Ангел Джамбазки: Готви се закриването на работни места в Източна Европа

16:29, 16 сеп 20 / Политика 25 3175 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Речта на Урсула фон дер Лаейн е била разочароваща и пълна с противоречия според евродепутата от групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) Ангел Джамбазки.

Пред европарламента той заяви, че не може да се коментира върховенството на закона в страните-членки на ЕС, след като се предлага тегленето на огромен заем, който ще се инвестира за социални експерименти.

Урсула фон дер Лайен: ЕС ще инвестира в борбата с корупцията

Говорите за върховенство на закона, а Вие се каните да нарушите Договора за функциониране на ЕС теглейки огромен заем, който ще трябва да плащат нашите деца, за да финансирате налудни социални експерименти", заяви Джамбазки пред европарламента.

Българският евродепутат порица пакетите "Мобилност" и "Зелената сделка", тъй като според него те ще закрият стотици хиляди работни места в Централна и Източна Европа. Той настоя и да се потърси отговорност от Китай за разпространението на Covid-19, който разруши световната икономика.

Джамбазки не пропусна и въпросът с бежанците, по който бе обещан нов пакет за миграция.

"Уважаема г-жо Председател, не говорим за бежанци, говорим за стотици хиляди, милиони нелегални емигранти, които ще променят културно идентичността на суверенните европейски нации. Обвинявате крайно-десните. Уважаема г-жо Председател, не управляват крайно-десни, управлявате Вие. Пробудете се, излезте от този брюкселски балон, излезте от тази затворена сфера, в която живеете и погледнете живота такъв, какъвто е. От Вас зависи бъдещето на ЕС в следващите няколко години, поемете своята отговорност", каза Ангел Джамбазки пред европарламента.

Що се отнася до разширяването на границите на ЕС, Джамбазки бе категоричен, че ако става въпрос за приемането на Северна Македония, то това трябва да стане само при условие, че съседите ни забравят за своето комунистическо и антибългарско минало. 

Евродепутатът реагира остро на изпратените до България въпроси, отнасящи се до правата на македонското малцинство в страната.

"За всички нас е ясно, че такова малцинство не съществува, въпреки комунистическите репресии в края на 40-те и началото на 50-те години в България. Не можем да не си зададем въпроса, кому е нужна тази целенасочена провокация точно в този момент? Поставянето на този въпрос е тежка обида към паметта на стотиците хиляди български родолюбци, жертва на насилствената „македонизация“ от страна на престъпната комунистическа власт", коментира Джамбазки

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама