Слънчево, но ветровито в четвъртък

07:15, 17 сеп 20 25 1482 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В четвъртък ще преобладава слънчево време с висока и средна облачност, но все още без валежи. Ще духа умерен, в Източна България – временно силен вятър от изток-североизток. След минимални температури в по-голямата част от страната между 12 и 17 градуса, следобед се очакват максимални стойности от 26 до 31 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат от 17 до 21 градуса, максималните - между 25 и 28 градуса, малко по-високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще е предимно слънчево с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20 градуса, на 2000 метра - около 14 градуса.

В петък ще има по-значителни временни увеличения на облачността, а на отделни места ще превали дъжд. Вятърът временно ще отслабне, но през почивните дни отново ще бъде ветровито. Максималните температури ще се понижат съществено и в повечето места ще бъдат между 20 и 25 градуса. В събота повече облаци ще има над Западна България, а на изток през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. В неделя над източните райони ще има значителна ниска облачност, без валежи, а на запад облачността ще намалее до слънчево време.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама