А1 ще предлага новите модели iPad и iPad Air

13:04, 17 сеп 20 / Любопитно 25 3133 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Дългоочакваното събитие на Apple не разочарова и тази година и произведе важни новини за любителите на високите технологии. За пръв път на фокус бяха не нови модели на iPhone, a iPad и iPad Air, както и смарт часовници от производителя. Само ден по-късно А1 обяви, че ще предлага иконичните таблети в България.

Най-съществената еволюция за новия iPad е включването на мощния процесор A12 Bionic, който задвижва и iPhone-устройствата от серията 11. Това е своеобразна гаранция, че устройството ще се справя с изискванията на модерните приложения, както и с новите обновявания на софтуера. Дисплеят на тазгодишния модел е в размер от 10.2-инча, което е повече от достатъчно за страхотно визуално изживяване. 

На ниво операционна система iPad идва с iPadOS 14, която може да се похвали с обновен интерфейс, включително практични странични ленти за бърз достъп до снимки, файлове и др. Тази платформа поддържа и Apple Pencil, който бързо се превръща в незаменим помощник за различни хора – от творци до ученици и студенти. 

Снимка: А1

Новият iPad изпъква и с изключителното си отношение към околната среда. Самият корпус на iPad е създаден от рециклиран алуминий, а всички останали материали са подбрани така, че да оказват минимално въздействие върху околната среда. С това oт Аpple показват, че притежаването на такъв модел устройство е не просто въпрос на удобство, но и заявка на нов дигитален начин на живот.

Сериозни изменения претърпява и iPadAir. Таблетът получава по-голям 10.9-инчов дисплей Liquid Retina, подобрени говорители, камери и обновен дизайн, с който силно наподобява iPad Pro. С него в България за пръв път ще дойде и най-мощният процесор, слаган някога в таблет - А14 Bionic. Произведен с 5-нанометрова технология, той може лесно да се справя с редакция на 4K видео, 3D видеоигри и мултитаскинг. Производителността на този процесор, спрямо предишния модел на iPad Air, е увеличена с 40%. 

iPad Air ще използва и USB-C, като поддържа и WiFi 6. Таблетът също ще работи с iPadOS 14 и ще е съвместим с новия модел на Apple Pencil. И iPad Air следва философията за екологични устройства, която е част от целта на компанията да бъде въглеродно неутрална до 2030 г. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама