Над 3,200 българи от целия свят бяха част от Тук-Там Кошер 2020

15:56, 18 сеп 20 25 2492 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

На 17-ти септември 2020 година в Интер Експо Център и онлайн се проведе Тук-Там Кошер 2020, вдъхновяващо събитие за професионални възможности, среща с нови технологии, идеи и хората, които ги осъществяват. В него взеха участие 45 прогресивно мислещи бизнеси, 9 иновативни български продукти и техните създатели, близо 40 лектори с международен опит и над 1,350 таланти с опит или образование в чужбина. 

Снимка: Тук-Там

Второто издание на събитието за професионално развитие, нови знания, кариерно ориентиране и нови контакти се проведе под патронажа на Европейския парламент, съобщиха организаторите.

Кошер 2020 среща лидери на водещи бизнеси с българи по света на 17 септември

Американският посланик в България Херо Мустафа сподели чрез онлайн жива връзка: "Искам да кажа на всички вас колко много ние подкрепяме организацията "Тук-Там", вашата мисия и всичко, което правите и да ви пожелая успех с тази конференция. Тазгодишната тема "Стигни далеч, остани близо" е всъщност перфектна." 

Снимка: Тук-Там

Богатата семинарна програма на Кошер 2020 представи пред публика с разнороден опит близо 40 лектори, които участваха в динамични панелни дискусии, разказаха истории от практиката и изнесоха вдъхновяващи лекции на теми като технологии, open data, изкуство, устойчиво развитие и др. Генералният директор на БНР Андон Балтаков разказа за решението си да напусне България, годините в САЩ включително в CNN и това, че за него “БНР не е връщане назад, то е следващ етап”. 

Тук-Там Кошер 2020 събира интересни хора, нови идеи и професионални възможности

В панела "Колко далеч стига българското изкуство", модериран от журналиста Даниел Ненчев, режисьорът Стефан Командарев разкри: "Има две неща, които са много важни, за да може един филм да тръгне по света, да срещне своята публика, и това са автентичност и универсалност, колкото и да са противоречиви." За писателя Георги Господинов важното е "да разкажеш българската си тъга като световна тъга, българските си усещания като световни усещания, като разбираеми за света".

9 иновативни компании - Difold, Dronamics, Eljoy Bikes, Giga Automata, Hobo, Kelvin Health, Kinetik, L’Amon, Nasekomo - представиха техните успешни иновативни продукти в Hot Hive експо зоната, където техните създатели участваха в модерирани разговори, отговаряйки на въпроси от публиката както на мястото така и онлайн. 

Снимка: Тук-Там

Над 150 човека почерпиха нови знания в интерактивните работилници водени от професионалисти с дългогодишен опит в сферата на комуникациите - маркетинг, медии и разказване на истории, както и счетоводството за различни проекти. А в „лабораторията за таланти”, участниците разбраха кои са нужните елементи за успешно позициониране на пазара на труда и как да се превърнеш в най-добрия кандидат за дадена позиция. Специалистите от HRS и nPloy даваха съвети за това как да търсим ефективно работа в България, как да направим CV-то си по-атрактивно и релевантно спрямо позицията, за която кандидатстваме. Те проведоха разнообразни работилници, консултации и коучинг сесии за хора на всеки етап от кариерното им развитие. 

Зоната Buzz Hive посрещна алумни клубовете на българите завършили образование в САЩ и Обединеното кралство, членове на Немската търговска камара както и представители на дизайн и стартъп общностите. Зоната предразположи участниците към нови запознанства и разширяване на мрежата им от лични и професионални контакти. 

Снимка: Тук-Там

Тук-Там Кошер 2020 се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки с цел осигуряване на безопасност на всички присъстващи в Интер Експо Център. Събитието се излъчи онлайн благодарение на Streamer.bg. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама