Протестът, ден 73: Защо Иван Гешев живее в резиденция?

20:20, 19 сеп 20 25 4806 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

73-ти ден на антиправителствени протести с искане за оставките на кабинета и на главния прокурор.

И тази вечер след 19.00 часа недоволни от управлението на Борисов се събраха на площад "Независимост" под надслов "Нас не ни е страх". Протестиращите настояват и за дистанционно и машинно гласуване, предсрочни избори, както и за свикване на Велико народно събрание за промени в Конституцията.

Сред исканията на протеста е и оставката на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева заради насилственото извеждане на активисти на "'Системата ни убива" от сградата на парламента в сряда вечерта.

За поредна вечер върху сградата на парламента се прожектират изказвания на премиера Борисов и на председателя на НС Цвета Караянчева.

Неформалните организатори от “Отровното трио“ и протестиращите отново попитаха защо ръководителят на държавното обвинение живее в Дом номер 5 на държавната резиденция в "Бояна".

"Джовани Фалконе живееше в казарма и бореше мафията, Гешев какво бори?", попита от трибуната адвокат Николай Хаджигенов, цитиран от БГНЕС. Според юристът резиденцията на главния прокурор е обзаведена с билярдна маса, десетки телевизори и дори пиано.

Проф. Велислав Минеков пък изброи европейските медии, в които е имало публикации за случващото се у нас. Повод за това бяха думите на депутата от ГЕРБ Тома Биков, според когото публикациите в европейската преса са платени. "Тяхната духовност се свежда само дотам - до парите", смята скулпторът, който припомни, че днес опровержение на думите на Биков дойде и от Фондация "Конрад Аденауер".

Протестът, ден 72: Европа, сляпа ли си?

Вчерашният протест ще се запомни с окачването на плакат пред сградата на Народното събрание с напдис „Европа, сляпа ли си? Или си като него?“ На него бе изобразен колаж от снимки на премиера Борисов с високопоставени личности като германския канцлер Ангела Меркел, австрийския канцлер Себастиан Курц и френския президент Еманюел Макрон. Освен тях има и снимки на снимките, за които се смята, че са направени в Бояна. Такъв плакат бе поставен и пред сградата Европейската комисия в София на ул. „Георги С. Раковски“ 124.

И вчера фасадата на парламента се превърна в своеобразен киноекран, на който бяха показани кадри от отминалите протести, клипове с полицейско насилие и изказвания на Бойко Борисов и други представители на властта. Излъчи се и видео за това какви дрехи носи бившият вече министър на туризма Николина Ангелкова и колко струват те.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама