Германското правителство оттегли подкрепата си за Борисов, смята Атанас Атанасов

11:00, 19 сеп 20 / Политика 25 2079 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Германското правителство оттегли подкрепата си за Борисов. Тази теза застъпи лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов в ефира на БНТ във връзка със статията на немското сп. "Шпигел", в която се твърди, че България е помогнала на Турция в преследването на опоненти на режима в Анкара и по този начин е нарушила международни конвенции.

"Шпигел" е проправителствено немско издание. То съгласува информацията, която пуска с германското правителство. За мен всичко това означава, че то е оттеглило подкрепата си за Бойко Борисов. Радикално и драматично се промени образа на България пред нашите съюзници", коментира ген. Атанасов.

"Галъп": 59% от българите искат оставка на правителството и бързи избори

Той заяви, че правителство е делегитимирано и се опитва по всякакъв начин да бави обществените процеси, назрели в страната, с надеждата, че протестите ще стихнат. Единствената цел на управляващите сега е да доживеят до изборите, за да могат те да ги организират и отново да си осигурят нечестна победа

"Основната задачка, която сегашната управляваща гарнитура си е поставила, е да устиска до редовни избори. Ние трябва много сериозно да се борим това да не се случи, защото, като гледаме пълните шкафове с пари, тези хора ще си купят изборите", коментира той.

Атанасов бе категоричен, че коалицията "Демократична България", част от която е ДСБ, ще се яви на следващи избори със самочувствието, че е подготвена и с амбицията да наложи в следващия парламент реформи. Според него преди всичко "Демократична България" ще се бори за това парламентът да осъществява своите правомощия, да контролира изпълнителната власт и управлението на парите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама