Зоран Заев впечатлен от изборите в БСП, поздрави Нинова за победата

15:31, 19 сеп 20 / Политика 25 2142 Шрифт:
Автор:

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев е поздравил Корнелия Нинова за преизбирането й начело на БСП. Той бил впечатлен от вътрешните избори в партията. 

"Председателят на Социалдемократическия съюз на Северна Македония (СДСМ) и министър-председател на републиката - Зоран Заев, ме поздрави за успешно проведения пряк избор на председател на Българската социалистическа партия като най-демократична и модерна европейска форма на вот, както и за категоричния изборен резултат", заяви в социалните мрежи Нинова.

По време на телефонния им разговор, Заев изказал и възхищението си от високата избирателна активност на българските социалисти.

"Оскарчета" и разделение в БСП на първия пленум след преизбирането на Нинова
"Лидерът на северномакедонските социалдемократи изрази увереност, че под мое ръководство БСП ще продължи да се утвърждава като водеща политическа сила в България и ще играе все по-решаваща роля в Европейския съюз", посочва лидерът на БСП.

Заев щял да взаимства идеята за пряк избор на председател и на неговата партия, определяйки я като „най-прогресивна форма на участие на всички членове в процеса по избирането на председател”.

Министър-председателят на Северна Македония отправил покана към Корнелия Нинова в близко бъдеще да проведат среща. "Приех поканата и също пожелах успех на Заев в новия му управленски мандат", допълва Нинова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама