Борисов пак обикаля с джипката из страната - обещава пари за селата

13:17, 20 сеп 20 / Политика 25 4135 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Премиерът Бойко Борисов отново е на обиколка из страната. Този път министър-предесателят е на посещение във Велинградско, а компания му прави зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

В село Грашково Борисов беше посрещнат с аплодисменти и възгласи "Бойко!". Жителите на селото заявиха, че подкрепят правителството. "С вас сме! София не е България" обявиха те, а кметът Асен Мастев благодари на премиера, че е помогнал за развитието на региона.

"Хубаво говорят за жълтите павета, но да дойдат тук и да видят кой кой е в тази ситуация. Каква война и каква битка се води между ГЕРБ и ДПС. Нека да дойдат да видят дали има хора за "Да, България", БСП и Мая Манолова. Кметовете са само от двете партии", заяви Борисов.

"Войната е между ГЕРБ и ДПС, другите са за цвят и меродия", каза още той.

Министър-председателят не пропусна възможност да разкритикува протестите в столицата„Било Народно въстание. Хората, които са дошли тук да кажат за свършената работа и това, което сме направили, са повече от тези на площада. Ако не видят, че държавата България е тяхната, ще дойдат и ще я вземат за един ден. Затова го правим. Не да ни викнат „Браво", а да видят, че ги обичаме, че сме един народ”, заяви Борисов.

Тoй пoяcни, чe в нoвaтa прoгрaмa щe зaдeлят мeжду 50 -100 млн. лeвa caмo зa ceлa в cтрaнaтa и тяхнoтo oблaгoрoдявaнe, вмecтo дa ги прaвят eднo пo eднo. Нa 15 oктoмври пък трябвaлo дa бъдe зaвършeнo училището в Биркoвo, a Бoриcoв oбeщa дa oтидe дa гo види.

"Има ли пенсионери тука, а взимате ли по 50 лв.? Добре ли е?... Да видят къде отиват парите. Викат милиарди. Ето ги, те са у хората. Те се виждат. Айде, живи и здрави", каза още Борисов.

Във Фейсбук премиерът коментира, че само ГЕРБ са показали, че могат да бъдат алтернатива на ДПС в смесените райони. "Виж кои са идвали - Цветанов и Пеевски и нищо не направили. Това казват", коментира Борисов.

Коментарът на Борисов идва в същия момент, в който бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов представя в София инициативния комитет на новия си политически проект "Републиканци за България".

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама