Сливен отбеляза 30 години от спечелването на Купата на България по футбол

10:15, 21 сеп 20 / Спорт 25 3269 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

30 години от спечелването на Купата на България по футбол бяха отбелязани тържествено на стадион „Хаджи Димитър“. На събитието присъстваха футболисти от отбора, спечелил купата, техническото ръководство, треньори и представители на управителния съвет на клуба от 1990 г. Те получиха награди за приноса им в развитието на сливенския футбол.

Кметът Стефан Радев, който е председател на инициативния комитет за честването, поздрави присъстващите. В словото си той подчерта, че те са хора, достойни за пример за подрастващите и бъдещите млади футболисти.

„За мен е чест, че имам възможността да ви поздравя с отбелязването на това значимо събитие, най-големият връх в историята на сливенския футбол – 30 години от спечелването на Купата на България. Футболът не е просто игра, а и социален феномен. Той носи радост, надежда и самочувствие. Благодаря на всички, които организираха това събитие, но най-вече искам да изразя благодарността и респекта на всички сливналии към хората, които допринесоха за това събитие преди 30 години – играчите, треньорите, ръководителите, деятелите. Те донесоха много радост на града ни и заслужават нашето уважение и аплодисменти“, каза кметът.

Сред официалните гости на събитието бяха проф. д-р Йордан Иванов – първи вицепрезидент на Аматьорска футболна лига и председателят на Общинския съвет Димитър Митев. Заедно с кмета Стефан Радев и председателя на Областния съвет на БФС Райчо Райчев, те връчиха награди на спортистите, ръководителите и спортните деятели. Проф. Иванов връчи на капитана на отбора Васил Тинчев реплика на Купата на България от 1990 г. Той от своя страна я предаде на кмета Стефан Радев.

В рамките на честването се проведе турнир за деца „Футболните звезди на БФС“, в който участваха 10 отбора от област Сливен. Първото място спечели ФК „Сините камъни“. В програмата по отбелязването на годишнината участваха Младежки танцов ансамбъл „Браво“ и Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“. Демонстрации на своите спортове направиха възпитаници на клуба по борба „Станка Златева“, спортна академия по джудо „Биоком“.

Събитието се организира от Община Сливен, Областния съвет на БФС-Сливен и ОФК Сливен и се проведе при спазване на противоепидемичните мерки.

Снимки: Община Сливен

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама