КЗП отчете по-малко нарушения по морето през летния сезон

09:19, 23 сеп 20 25 1920 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Процентът на нередностите в туристическите обекти тази година е по-малък, той е под 5%. При направени 600 проверки са открити 20 нарушения, обяви председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов пред Нова телевизия. И допълни, че през изминалия сезон хотелиерите и ресторантьорите са се старали повече

80% загуби за българския туризъм през летния сезон

Кои са били най-фрапантните измами и какви глоби са получили нарушителите? „Имаше случай, в който в офертата пише, че паркирането пред хотела е безплатно, а накрая се оказва, че това ни струва минимум 10 лв. На един от плажовете туристи бяха накарани да платят старите цени на шезлонгите и чадърите. Оправданието беше, че служителят е нов и се е объркал. Това бяха примери как в България се правят опити за дребно хитруване”, поясни Маргаритов.

По думите му средната стойност на санкциите за подобни нарушения е от 5000 до 10 000 лв. „Най-високата глоба наложихме за случая в Черноморец, където туристи бяха задължени да заплатят комплект чадър и два шезлонга, защото се намират на първа линия на плажа”, каза още председателят на КЗП. И заключи, че тази година българите са предпочели родното Черноморие. 

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 09:39, 24 сеп 20

Тази година туристите не са предпочели родното черноморие, а бяха крайно ограничени да отидат там, където желаят. Относно проверките 600 са местата за настаняване само в Черноморец, където е случаят с чадърите. По цялото море са хиляди. Тогава за какъв контрол изобщо говорим? Смешно е.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама